De Eend| 0 woningen beschikbaar | Tilburg | Vanaf €614 Per maand

Beschikbaarheid & Reserveren

De Eend

De Veldhovenring in Tilburg is een levendige straat vlakbij het centrum en de Besterdring met al zijn winkels.

De meeste appartementen zijn rond de 35m2 groot en zijn hoogwaardig afgewerkt. Het hele complex voldoet aan de laatste eisen van het bouwbesluit. Veel licht inval en zeker op de bovenste verdiepingen een prachtig uitzicht over de stad Tilburg.

Er zijn 4 verschillende types:
Type A: Studio (Begane grond)
Type B: Tussenappartement met aparte - slaapkamer
Type C: Hoekappartement (1ste -3de verdieping) met apart slaapdeel en aparte WC
Type D: Hoekappartement (4de verdieping) met twee slaapkamers

De Eend

Aan de Velhovenring 69/71 te Tilburg gelegen in de Oude Stad Noord is een voormalig garagebedrijf van 1500 m² verkocht aan Stichting Veldhovenring.

Dit stukje Veldhovenring in Tilburg is van oudsher een populaire mini-autoboulevard in de zestig en zeventiger jaren voor de ‘dierenliefhebbers’.

Toen de garages nog overal over Tilburg verspreid lagen, was de Veldhovenring een soort autoboulevard. Die huidige naam Veldhovenring bestaat pas sinds kort, pas sinds 1962. Daarvoor was het de Veldhovenstraat, net zoals de Gasthuisstraat toen veranderde in Gasthuisring.

De meest succesvolle auto’s in die tijd hadden dierennamen. Dat waren de ‘Kever’ en de ‘Lelijke Eend’ vandaar de naam ‘dierenliefhebbers. De autogarages voor deze auto’s lagen aan de Veldhovenring, met vier huisnummers ertussen en met ieder een eigen benzinepomp.

De Veldhovenring is een levendige straat vlakbij het centrum en de Besterdring met al zijn winkels.

In 2015 viel de locatie aan de Veldhovenring 69-73 al op bij de ontwikkelaars. Opvallen deed hij in eerste instantie in negatieve zin. Een lelijke, leegstaande oude winkel waar meubels verkocht werden en een hele grote loods erachter. Naast de winkel een door de gemeente gesloten coffeeshop. Aan de achterzijde aan de Superior de Beerstraat keken de overburen tegen een vervallen loods aan. Wat echter ook op viel was de enorme potentie van de locatie. Na overleg met de gemeente bleek dat zij erg enthousiast waren over het idee om er een mooi appartementencomplex neer te zetten met aan de achterzijde, grenzend aan de Superior de Beerstraat, zeven grondgebonden woningen. Er tussenin een groot parkeerterrein.